Следете нѐ

АВТО-МОТО

Блажевски шампион во класа 5 на ридски патеки

Во шампионатот на Македонија во автомобилизам на ридски патеки во класата 5 група Н и СП, до 2000 кубни сантиметри, титулата ја освои Даниел Блажевски од АКК Примо АВЈ.

Зад Блажевски, на втората позиција сезоната ја заврши Давид Малинковски од АКК Кастум кар.

Како третопласиран, сезоната ја заврши Деан Георгиевски од АКК Примо АВЈ.

Повеќе од АВТО-МОТО